«Hellige dager» av Kyrre Heldal Karlsen

Gullfoliert fasade med 2150 LED-punkter på Jernbanetorget utenfor Oslo Sentralbanestasjon.

– Det gylne symbolisere høytid. Det kan leses som et samlende element som går igjen i høytidsmarkeringer for ulike trosretninger og kulturer. Høytidsstemte bilder speiler seg i den gylne fasaden og markerer at året går mot lysere tider. –

Installasjonen består av totalt 2150 pixler. Hver pixel har Rød, grønn og blå LED (RGB) som gjør at de kan skape en stor rekke med fargevariasjoner. Pixlene er rutet opp i en avstand på 31x31cm (Pixel pitch 310mm). Rutenettet er generert ved hjelp av opphengsbarer og oppmålt avstand i mellom disse. Hver bar håndterer 1stk DMX univers og er komplett med strøm og DMX distribusjon. I planleggingsfasen diskuterte vi forskjellige løsninger rundt styring og kontroll av LED kulene. Som Madrix Distributør foreslo vi naturlig Madrix så lenge Kyrre følte seg trygg på at han klarte å generere det innholdet han ønsket i Madrix. Etter en test og Kyrres dom, «Dustete enkelt», var vi klare for å levere en komplett pakke til installasjonen.

Kyrre har gjort en fantastisk jobb i Madrix og lært seg et software fra scratch og fått til ganske imponerende materiale. Det er rett i underkant av 500 cues som alle er helautomatiserte på tid og kjører hele døgnet i over 2 måneder. Innholdet er alt i fra hans egen kone som danser igjennom vinduer, til øyne som ser på deg og fyrverkeri på nyttårsaften. Hver hele time viser installasjonen deg hvor mye klokken er og ved solnedgang eller soloppgang går det helt spesielle cues i takt med sola. I advent var det symboler som illustrerte antall lys som skulle vært tent hver søndag.

Vi takker Mesén og Kyrre for at vi fikk gleden av å ta del i denne installasjonen og ser frem til fremtidige prosjekter!